Alle opleidingen

Drijfveren & effectief gedrag

Leer effectief gedrag toe te passen en afgestemd op verschillende drijfveren in verschillende situaties. Leer hiermee anderen en jezelf op de juiste manier te motiveren en hierdoor de samenwerking en effectiviteit te verbeteren.

Het programma is opgebouwd in een aantal blokken:

Blok 1. Ken jezelf.
Je verkrijgt een verdieping op je eigen drijfverenprofiel, ook ten opzichte van andere profielen. Op basis hiervan maak je een persoonlijk ontwikkelplan ten einde persoonlijk leiderschap te versterken.

Blok 2. Ken de ander.
Je leert gedrag van de ander te vertalen naar drijfveren, met als doel te bepalen welke stijl van communiceren en/of leidinggeven effectief is passend bij de situatie en de persoon. Hierbij komt het motiveren en demotiveren vanuit drijfveren aan bod.

Blok 3. Onderken de situatie.
Tijdens dit blok kijk je naar jouw uitdagingen op organisatieniveau, en in de context waarin je werkt. Welk gedrag wordt gevraagd en welke stijl past hierbij?

Blok 4. Bepaal en vertoon adequaat gedrag.
Tijdens dit blok bepaal je wat jij meer of minder mag laten zien om adequaat gedrag te vertonen passend bij de ander en passend bij de context. Daarnaast blijvend bij je eigen motivatoren, die energie gaan opleveren. In dit blok gaan we onder andere trainen met een acteur om te oefenen met adequaat gedrag.

Blok 5. Evalueer en stel bij.
Middels opdrachten tussen de trainingsdagen door ga je hetgeen voorgenomen ook toe passen in de praktijk. Tijdens de training evalueren we de opdrachten en scherpen we leerdoelen aan op basis van de ervaringen.

Harrie Haan, Senior HR. adviseur Rabobank
“Drijfveren & effectief gedrag is een mooie verdiepingsslag voor mij als MD-gecertificeerde. Ik heb nog meer inzicht in mijn eigen drijfveren in relatie tot die van de ander gekregen”

Monic Groenendaal, Training Manager GSK (GlaxoSmithKline)
“Bij deze training ga je je inleven in je eigen drijfveren. Je wordt je nog meer bewust van je eigen gedrag en daarmee effectiever”

  • Dit programma duurt drie dagen, gedurende drie maanden.
  • De investering is € 1.900,- (btw vrijgesteld) per deelnemer, inclusief twee survey ’s.
  • De open inschrijving wordt gegeven op ons kantoor in Zeist.*
  • Inclusief koffie, thee en lunch (op hele dagen) bij de open inschrijving.
  • Het is ook mogelijk dit programma incompany te organiseren voor 5 tot 8 deelnemers.

* In totaal max. 8 deelnemers per groep, waarvan max. 5 deelnemers op ons kantoor in Zeist en de overige deelnemers online via Zoom.

Meer informatieDafne Kuipers
Dafne Kuipers
06-54720861
d.kuipers@managementdrives.com

In het kort
  • Situationeel leiderschap
  • Motiveren en demotiveren
  • Oefenen met effectief gedrag
  • Hoe de ander te stimuleren zelf eigenaarschap te nemen
  • Bekijk data onderaan de pagina
Nu inschrijven