Alle teamleden

Niels Nienhaus

Managing Partner Belgium

n.nienhaus@managementdrives.com

+31 (0)622779899

Niels Nienhaus (1971) studeerde bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen en op Henley, the Management College. Niels is zijn carrière gestart als cross-industry consultant bij de Gartner Group in Silicon Valley, San Jose (USA), alwaar hij McKinsey & Co. als account onder zijn hoede had. De passie voor consultancy en organisatievraagstukken is daar ontstaan. Daarna heeft Niels meerdere strategische management functies bekleed in o.a. de telecom sector en IT industrie. Tijdens deze periode heeft Niels veel buitenland ervaring opgedaan op het gebied van leidinggeven binnen andere culturen met verschillende drijfveren.

Nadat Niels als ondernemer een tweetal uitvindingen had gedaan waarvoor octrooien verkregen waren, is Niels vanuit zijn passie voor mensen en wat hen beweegt terecht gekomen bij de uitzender USG People (tegenwoordig Recruit). Hier heeft Niels veel inzicht verkregen ten aanzien van de effectieve inzet van de ‘human factor’ ter realisatie van ‘harde’ bedrijfsdoelstellingen. In deze periode is Niels o.a. directeur geweest van United MarketPlace – een uiterst succesvol en innovatief internetconcept – en van het customer care bedrijf Call-IT dat de klantenservice van vele bekende merken in de entertainment, energie, bancaire en telecom industrie in de Benelux verzorgde.

Tegenwoordig is Niels Managing Partner & Director van Management Drives Belgium. Vanaf de eerste kennismaking met de methodiek van Management Drives werd Niels ‘gegrepen’ door de mogelijkheden die het instrument biedt

Niels kan het beste getypeerd worden als een ondernemende persoonlijkheid met internationale adviesvaardigheden, die graag resultaten boekt op basis van goede ideeën en daartoe zaken plant en organiseert.

Opleidingen

  • University of Pennsylvania – The Wharton School (USA), Leading the Effective Salesforce
  • Radboud University Nijmegen (NL), drs. Bedrijfswetenschappen, organisatieverandering
  • Henley the Management College (NL), BBA
Niels logica