Hoe lees ik een Management Drives persoonlijk profiel

Persoonlijk ProfielNa het invullen van de Management Drives vragenlijst ontvangt u een profielprint met vier grafieken.

In de elementen wordt gebruikgemaakt van de zes kleuren, die verwijzen naar de zes drijfveren die met de Management Drives vragenlijst gemeten worden.

In onderstaande tabs worden de verschillende grafieken van het Management Drives profiel kort beschreven. Bij uw resultaat ontvangt u een profielboek, waarin het profiel uitgebreid wordt toegelicht.

Logica

De logica toont de volgorde van uw drijfveren. Deze persoon is resultaatgericht, zoekt kansen en wil vooruitgang (oranje). Doelen worden eerst verbonden aan ideeën en inzichten (geel) daarna volgt een moment van delen (groen) van het doel en het idee. De combinatie oranje geel maakt hem nogal eigenwijs en hij zal proberen de ander te overtuigen. Blauw, paars en rood zijn kleiner. Dat maakt de persoon vatbaar voor de waan van de dag. Er is weinig aandacht voor zaken afmaken (blauw), focus en kiezen (rood) of voortborduren op het bestaande (paars). Er zijn steeds weer nieuwe kansen (oranje).

Verwerping

De verwerping toont datgene waar u zich aan stoort. Een stevige verwerping op blauw betekent een duidelijke hekel aan opgelegde regels en structuren. De verwerping op rood toont een hekel aan machtsspelletjes en het gebruik van kracht om zaken te forceren. De andere verwerpingen zijn minder uitgesproken en daarom (naast kleiner) lichter weergegeven. Het duurt lang voordat deze persoon de keerzijde ziet van oranje gedrag. Het moet wel heel opportunistisch zijn voordat deze persoon zich daaraan stoort. Hetzelfde geldt voor geel; nieuwe inzichten worden niet snel als te theoretisch afgedaan.

Energiebalans

De energiebalans laat zien wat u energie geeft of kost. Deze persoon houdt veel energie over op het behalen van resultaat en het gezien worden daarvan (oranje). Ook nieuwe inzichten en eigen ideeën die blijken te kloppen (geel) geven duidelijk energie. Ten slotte houdt deze persoon ook energie over op het gevoel van harmonie en een goede sfeer (groen). Routinematig, repeterend werk en continu aandacht voor details (blauw) kosten hem het meeste energie. Ook het gevoel van conflict, drammen (rood) en conservatief, traditioneel, behoudend gedrag (paars) zijn zaken die hem energie kosten.

Mindset

De mindset toont wat u bezighoudt. Bij deze persoon speelt blauw een belangrijke rol in zijn gedachten. Blauw is de grootste kleur, gevolgd door oranje en geel. Omdat blauw door deze persoon voor een groot deel als negatief wordt ervaren, is zijn uitdaging dat hij zich niet laat afleiden door negatieve gedachten als ‘het zal wel weer niet mogen…’. Onder druk kan deze persoon zelf alles onder controle willen houden, te veel nadruk op details en regels gaan leggen (blauw) en pas veel later in gesprek gaan met de ander (omdat groen verder naar achteren schuift).