Alle artikelen

Olympische Belgische sporters ook na hun carrière succesvol met de ondersteuning van Management Drives Belgium.

Op 20/4 heeft Management Drives Belgium in opdracht van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) een workshop georganiseerd met Belgische Olympische topsporters. Doel van de workshop is dat de Belgische Olympische top atleten net zo succesvol gaan zijn in hun carrière na de sport.

Inzicht
De atleten hebben inzicht in hun motivaties en drijfveren gekregen, zowel vanuit hun sportprofiel, als hun business profiel. Dit om een goede keuze te kunnen maken die het beste aansluit bij de atleet in de carrière na de sport. Inzicht in de kracht en valkuil van de atleet zijn hierin essentieel. Niet alleen om de keuze te maken, maar ook voor de ontwikkeling van top atleet naar een passende carrière na de sport.  

Connectie met business
Onze methodiek is tevens gebruikt om de atleten inzicht te geven hoe een ‘’klik’’ te maken met de zakenwereld; ‘’echt spannend’’. We hebben praktisch bekeken wat wel en wat niet te doen.

 

Persoonlijk ontwikkelplan
Om het concreet te maken hebben de atleten direct tijdens de workshop een mini persoonlijk ontwikkelplan (POP) gemaakt. En drie concrete acties geformuleerd waarmee ze direct aan de slag kunnen, als eerste stap van top atleet naar business professional.

Aanwezig waren Olympische topatleten als:

De workshop is een vervolg op de succesvolle Athlete Career Day die Management Drives Belgium eerder heeft verzorgd. Verder begeleidt Management Drives Belgium verschillende atleten persoonlijk voor een succesvolle voortzetting van hun carrière.