Alle artikelen

MD in de pers | Betere alignment door zelfkennis en teambuilding

Management Drives wordt vermeld in het ICT magazine, in het artikel vertelt Barry Derksen meer over het creëren van begrip voor de mens achter de systemen in de IT i.p.v. het voornamelijk focussen op het inhoudelijk begrijpen van de business.

Klik op de afbeelding om het artikel te downloaden

Om tot dit inzicht te komen is er volgens de heer Derksen eerst zelfkennis vereist. Management Drives is een methode om deze zelfkennis te ontwikkelen. In het zesde en laatste deel van de sessie over alignment bespreekt de heer Derksen de Management Drives methode en het artikel gaat dieper in op de betekenis die deze methode kan hebben voor het versterken van alignment.

“ICT biedt een scale van mogelijkheden voor een kleurrijk palet van mensen. Uiteenlopend van de blauwe tester tot de uitgesproken oranje CIO en van de eveneens oranje systeembeheerder via de blauwe programmeur tot de gele it-auditor. Net als bij andere opkomende industrieën is gebeurd, staat in de beginperiode de blauwe techneut de baas. Maar inmiddels is de ICT een volwassen industrie, waarin veel geld wordt verdiend dankzij mensen die creatief kunnen omgaan met ICT, in houd toevoegen en business en IT in sterke maten kunnen verbinden. Voorbeelden genoeg: TomTom, Alex, Marktplaats, Hyves en MySpace. ICT en business zijn aligned en deze verbinding wordt ingezet om producten en diensten op een slimme manier te verkopen. Zorg dus voor een kleurrijk palet van mensen in je team met veel kruisbestuiving mogelijkheden en realiseer daarmee je alignment!”