Alle artikelen

“Het is echt de kracht van mensen benutten”

Willemijn van Oort: “Het is echt de kracht van mensen benutten”
Dat Management Drives succesvol wordt ingezet door HR en organisatieprofessionals in tal van grote en middelgrote organisaties is geen onbekend gegeven. In totaal zijn er ongeveer 2500 gelicenceerde gebruikers van Management Drives. Zij zijn officiële partners en introduceren de methodiek en de MD App bij verschillende bedrijven en organisaties. Willemijn van Oort is zo’n partner en runt haar eigen bedrijf: People2Perform.

Willemijn zet Management Drives in voor teamontwikkeling en organisatieverandering bij allerlei bedrijven en organisaties. “Tijdens de sessies krijgt het team inzicht in de individuele profielen die samen het team vormen. Dan analyseren we samen wat de drijfveren zijn van het team; waar ligt de kracht en energie en waar zit ontwikkelpotentieel? Uiteindelijk draait het allemaal om één hoofdvraag: hoe haal je het maximale uit je team?”

“Teamleden blijven via de MD App de opgedane inzichten toepassen” 

Intrinsiek onderdeel van de trainingen van Willemijn met Management Drives is de nieuwe MD App. “Een fijne toevoeging want ik heb alle informatie altijd meteen bij de hand”, vertelt ze. “Niet alleen ikzelf, maar ook alle deelnemers kunnen snel hun individuele profiel inzien. Daarna koppelen we terug en gaan we met het teamprofiel aan de slag.” Ook als twee mensen onderling even willen kijken hoe de vlag erbij staat, gaat dat gemakkelijk met de app. “Je ziet relatief snel wat jouw drijfveren zijn, en wat die van de ander. Dan weet je gelijk waar je op moet letten of waar je elkaar kunt versterken. Het is echt de kracht van mensen benutten.”

Ook als de teamsessie plaats heeft gevonden, blijven opdrachtgevers van Willemijn gebruik maken van de software van Management Drives en de bijbehorende app. “Je introduceert het echt binnen de organisatie. Het gebruik van de app is daarbij lekker laagdrempelig, mensen blijven er gemakkelijk mee werken.” Daarbij komt de meest recente toevoeging in de MD App van pas. ,,Je ontvangt nu tips die je helpen bij de ontwikkeling van je persoonlijk leiderschap. Zo zorg je er ook voor dat de teamleden via de MD App de opgedane inzichten blijven toepassen.”

Eenmaal goed geïntegreerd kan het verdere optimaliseren beginnen. “Het heeft echt een meerwaarde als jij in een gemixt team zit wat opeens wisselt van samenstelling. Dan kun je snel de nieuwe teamsamenstelling maken door specifieke mensen uit te nodigen. Ook in agile teams heeft het veel waarde om de app en daarmee Management Drives in te zetten. Is er bijvoorbeeld te weinig rood in het team? Dan zou je er rekening mee kunnen houden bij het werven van nieuwe teamleden.”